Setter Pups

Wij hebben af en toe een nestje Ierse Setter pups of Engelse Setter pups. Wij zijn gelegenheidsfokkers, geen broodfokkers. De gezondheid en liefde voor onze honden komt op de eerste plaats.

Pups Double Duty's Mardi

25/02/2019     3 Girls


Voor onze pups zijn we op zoek naar gezinnen die onze pup liefdevol ontvangen en opvoeden. Je krijgt er heel veel plezier en dankbaarheid voor terug maar men moet zich op voorhand goed informeren over wat het allemaal met zich meebrengt om een hond in huis te nemen. Vakanties, uitstapjes, haren in huis, dagelijkse wandelingen.. een paar van de dingen die vragen om aanpassing als je kiest voor een hond.


Wij beperken ons tot een paar nestjes per hond omdat het welzijn van onze eigen honden op de eerste plaats komt. Onze pups groeien op in huis. We geven ze de beste zorgen en heel veel aandacht. Op deze manier krijgen ze een goede socialisatie en wordt er ook al gestart met de zindelijkheid wat het voor de toekomstige baasjes gemakkelijker maakt.


De pupjes mogen als ze 8 weken zijn naar hun nieuwe baasjes toe. Denk eraan dat dit een erg stressvolle belevenis is voor de kleine pup die ineens gescheiden wordt van de mama en de broertjes en zusjes. Daarom vragen we om de eerste weken verlof te voorzien om hem te helpen wennen aan alles en zijn weg te leren vinden in zijn nieuwe thuis. Hij kan nu ook stilaan gewoon gemaakt worden om af en toe alleen te moeten zijn. Geef hem een vast plaatsje als hij even alleen moet blijven en geef hem wat lekkers om hem naar die plaats toe te lokken. Zo gaat hij zijn

Vanaf 12 weken kan je de pup overal mee naartoe nemen zodat hij aan veel dingen gewoon kan worden. Neem hem de eerste weken op de arm mee zodat hij zich veilig voelt.  Als hij ergens bang voor is probeer hem gerust te stellen maar laat hem zeker niet in paniek raken. Anders krijg je een angstige hond. Blijf het eerste half jaar weg van hondenlosloopzones. Dat is veel te druk voor een jonge pup en er is heel veel kans op virussen. Neem hem zoveel mogelijk overal mee naartoe waardoor je een aangename rustige en sociale hond zal hebben.

Bouw het alleen blijven overdag geleidelijk aan op. Eerst een kwartiertje en als dat een paar keer goed lukt altijd iets meer. Zorg ervoor dat hij moe is eer hij alleen moet blijven, maak een wandeling of speel wat met hem en geef hem een kauwstokje en wat lekkers als je weg gaat. Zeg niet dat je weg gaat, ga gewoon en zet eventueel de radio aan. Zo voelt hij zich niet zo alleen.

Haal hem niet te hard aan als je terug komt maar doe alsof er niets gebeurd is. Bestraf hem nooit als je terug komt en hij heeft iets stuk gemaakt of zijn behoefte in huis gedaan want dat snapt hij niet. Hij heeft dat alleen maar uit angst gedaan en die angst wordt nog groter als hij dan ook nog eens bestraft word. Hij gaat dan zijn baasje beginnen wantrouwen omdat hij niet beseft dat hij iets verkeerds heeft gedaan. Met heel veel geduld en nog veel meer liefde creƫer je een mooie band en krijg je een eerlijke en trouwe vriend voor het leven.

Leer kinderen om respect te hebben voor de hond. Er gebeuren veel incidenten met honden en kinderen waar dan meestal de hond als schuldige wordt aangewezen terwijl het in veel gevallen aan het kind

mandje als iets leuks ervaren. Dit wordt ook zijn plaatsje waar hij 's nachts alleen moet zijn. Laat hem de eerste nachten niet helemaal alleen maar slaap in de buurt van de pup zodat je hem kan gerust stellen als hij onrustig wordt. En kan je hem even een plasje laten doen wat de zindelijkheid alleen maar ten goede komt. Leg eventueel een warmtekruik bij hem. De eerste weken zal je nog een paar keer moeten opstaan om hem een plasje te laten doen, blijf daarna even bij hem en stel hem gerust. Laat hem zeker niet panikeren want dat gaat van hem een gestresseerde ongelukkige pup maken. Gun hem ook overdag voldoende rust en geef hem een plaatsje waar hij door niemand gestoord wordt.

ligt. Een hond is geen speelgoed. Een kind moet aangeleerd worden dat een hond zijn rustplaats heeft waar hij niet gestoord mag worden, dat er niet in de voederbak gegrabbeld wordt als de hond een het eten is, dat er niet geplaagd wordt, dat er nooit op de rug van een hond gezeten wordt, dat er op een zachte respectvolle manier met een hond wordt omgegaan.... en nog zoveel meer. Op die manier ontstaat er een mooie band tussen hond en kind.